Pogoji poslovanja

Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine www.sola-zelisc.si pozorno preberete splošne pogoje poslovanja. Od trenutka, ko vstopite spletno trgovino, se smatra, da ste s splošnimi pogoji v celoti seznanjeni in se z njimi strinjate brez omejitev.

 1. Ponudnik
  S Spletno trgovino www.sola-zelisc.si (v nadaljevanju “spletna trgovina”) upravlja Monika Mulej – dopolnilna dejavnosti na kmetiji, Konjšica 20, 1272 Polšnik, Slovenija (v nadaljevanju “ponudnik”).

Zeliščna kmetija Hanuman, Šola zelišč
Davčna št.: 77356721
Matična št.: 2657635000
Dejavnost ni zavezanec za DDV.
Poslovni naslov: Konjšica 20, 1272 Polšnik
Pravno organizacijska oblika: dopolnilna dejavnost na kmetiji
Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji: Monika Mulej
Nosilka kmetijske dejavnosti: Monika Mulej
Telefon: 041 979 373
E-naslov: info@sola-zelisc.si

Oseba, ki vstopi v spletno trgovino je “obiskovalec”, če se registrira, postane “uporabnik”, ko opravi nakup, pa “kupec”.

 1. Ažurnost podatkov
  Ponudnik si prizadeva pravočasno posodabljati spremembe in skrbeti za pravilnost podatkov na spletni strani, zato za morebitne napake ponudnik ne odgovarja. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja in veljajo od trenutka objave.
 2. Cene
  Vse cene izdelkov so v EUR in ne vsebujejo DDV. Pri nakupu so veljavne cene, ki veljajo ob potrdilu plačila. Navedene cene izdelkov lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.
 3. Znižani izdelki in koda za popust
  Ponudnik občasno objavi popust za naročnike na e-novičke in obiskovalce spletne strani, katerim razpošlje ali objavi kupon, ki ga lahko vpišejo v okno koda kupona. Kupec lahko kupon vnovči ob nakupu izdelkov, s čimer se mu odobri popust, ki je določen za posamičen kupon. Vsak kupon ima določeno obdobje uporabe, ki je navedeno v e-sporočilu in novici.
 4. Registracija
  Nakup v spletni trgovini je možen tako za registrirane kot neregistrirane uporabnike spletne trgovine. Ob registraciji v sistem pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu e-pošte ter geslo. V zavihku Moj račun lahko registriran uporabnik preverja naročila in spreminja svoje podatke.
 5. Nakup/naročilo
  Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, razen v primeru tehničnih težav. Uporabnik lahko izbira in nakupuje izdelke iz seznama v spletni trgovini. Vsi izdelki, navedeni v spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog oziroma zasedenosti mest. Po oddaji naročila, kupec prejme na elektronski naslov obvestilo o uspešno poslanem naročilu. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Račun za nakup dobite na email naslov.
 6. Plačilni pogoji
  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
  · nakazilo na TRR ponudnika (TRR: SI56 0202 3352 8421 665 NLB)
  · nakazilo preko Flik
  . Paypal

Po oddanem naročilu z načinom plačila po predračunu kupec na elektronski naslov prejme račun s podatki za plačilo. V primeru, da tega sporočila ne prejme (in se ne nahaja med vsiljeno pošto), naj kontaktira ponudnika na info@sola-zelisc.si, saj vedno obstaja verjetnost tehničnih napak.
Če kupec želi skrajšati čas čakanja na potrditev, lahko ponudniku na info@sola-zelisc.si pošlje potrdilo o plačilu naročila.

 1. Rok potrditve rezervacije oziroma omogočanje dostopa do vsebin
  Rok omogočanja dostopa za naročene seminarje je do 2 delovna dneva po potrditvi kupčevega naročila.
 2. Sprememba ali preklic nakupa
  V primeru spremembe ali preklica naročila, je kupec dolžan o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov info@sola-zelisc.si in se pri tem sklicevati na številko nakupa, ki je navedena v obvestilu o uspešno poslanem naročilu. Za dogodke je opravičen do 100% povračila kupnine, če ponudnika obvesti v roku najmanj 1 tedna pred dogodkom. Ko je manj kot 7 dni pred dogodkov, nismo dolžni vračati kupnine.
 3. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe in vračilo izdelkov
  V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.
  V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.
 4. Izvensodno reševanje potrošniških sporov
  Šola zelišč ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo tukaj.

 1. Intelektualna lastnina
  Vse pravice pridržane. Vsa besedila, fotografije, ilustracije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.
  Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.
 2. Zasebnost in Zaščita podatkov
  Ponudnik je skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov oz. kupcev spletne strani www.sola-zelisc.si.
  Ponudnik ne bo brez dovoljenja uporabnika posredoval osebnih ali drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne ali druge podatke uporabnika. Samo v primeru, ko bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
  Vsi osebni in drugi podatki, ki jih uporabnik posreduje ponudniku ob prijavi v spletno trgovino in ob nakupu izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik osebnih in drugih podatkov ne uporablja za namene, ki bi na kakršenkoli način oškodovali uporabnika ali drugo vpleteno osebo.
  Podatke, ki jih uporabnik oz. kupec posreduje, se uporabijo zgolj za izvedbo naročila in za obveščanje o novostih in novih produktih preko e-novičk. E-novičke ponudnik pošilja le v primeru, ko se uporabnik ali kupec nanje izrecno naroči. Ponudnik nima namena in ne pošilja sporočil in obvestil z neprimerno vsebino.
  Obveščanje poteka samo do preklica uporabnika oz. kupca, ki lahko poteka na več načinov in sicer:
  – uporabnik oz. kupec lahko prekliče obveščanje z e-novičkami kadarkoli s klikom na gumb ODJAVA, ki se nahaja v vsaki nogi e-novičke,
  – uporabnik oz. kupec kadarkoli sam izbriše račun neposredno na spletni strani www.sola-zelisc.si v razdelku Moj račun,
  – uporabnik oz. kupec lahko kadarkoli po prenehanju uporabe storitve zahteva izbris svojih podatkov iz uporabniških strani in sicer s pisno izjavo, v kateri sporoči zahtevo za izbris iz uporabniških strani.
  Zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnika oz. kupca v okviru te politike zasebnosti je varovana tudi v primeru izbrisa iz uporabniških strani.

Na spletnem mestu www.sola-zelisc.si se zaradi dodatnih informacij nahajajo tudi povezave do spletnih mest, ki jih ne upravlja ponudnik. Ponudnik navedenih spletnih mest ne nadzira in ne odgovarja za njihove politike zbiranja in upravljanja podatkov. Zato pred uporabo obiskanih spletnih mest in morebitnim posredovanjem osebnih podatkov preberete izjavo o zasebnosti, objavljeno na obiskanem spletnem mestu. Ponudnik si pridružuje pravico, da po lastni presoji kadarkoli spremeni, prilagodi, doda ali odvzame dele Izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov. Prosimo vas, da zavoljo morebitnih sprememb občasno še pregledate vsebino Izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov. Vaša nadaljnja uporaba spletne strani www.sola-zelisc.si po spremembi pogojev v Izjavi o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov pomeni, da se s spremembami strinjate.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

IZJAVA O VARSTVU PODATKOV

 1. Informacije o zbiranju zasebnih podatkov

Varovanje vaše zasebnosti in vaših zasebnih podatkov nam veliko pomeni, zato spoštujemo vse določbe v zvezi z varstvom podatkov, pri obdelavi vaših podatkov pa ravnamo transparentno. Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika, npr. ime, naslov, naslov elektronske pošte, naslov IP, uporabniško vedenje. Upravljavec po sedmem odstavku 4. člena Uredba EU o varstvu osebnih podatkov (SUVP) je v nadaljevanju Zeliščna kmetija Hanuman. Kontaktna oseba za vprašanja o tej izjavi o varstvu podatkov je njen upravljavec: ga. Monika Mulej, Zeliščna kmetija Hanuman, Konjšica 20, 1272 Polšnik 051 260 383 info@sola-zelisc.si Vaše osebne informacije načeloma uporabljamo samo v lastnem podjetju za opravljanje storitev, ki jih želite. Poleg tega podatkov brez vašega izrecnega dovoljenja ne posredujemo tretjim osebam, zlasti ne v oglaševalske namene. Vaše osebne podatke posredujemo naprej samo, če ste sami soglašali s posredovanjem podatkov ali če smo na podlagi zakonskih določb in/ali uradnih oz. sodnih odredb to upravičeni ali dolžni storiti. Pri tem gre lahko zlasti za posredovanje informacij za namene kazenskega pregona, preprečitev nevarnosti ali uveljavljanje pravic intelektualne lastnine.

 1. Vaše pravice

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate do nas naslednje pravice: – pravico do dostopa, – pravico do popravka, – pravico do izbrisa, – pravico do omejitve obdelave, – pravico do prenosljivosti podatkov, – pravico do ugovora obdelavi. – Poleg tega imate pravico, da se pri nadzornem organu za varstvo podatkov pritožite v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov s strani Šole zelišč. Kontaktne podatke nadzornega organa za varstvo podatkov boste našli na naslednji povezavi (https://www.ip-rs.si/).

 1. Ugovor ali preklic zoper obdelavo vaših podatkov

Če ste podali soglasje za obdelavo vaših podatkov, lahko to kadarkoli prekličete z učinkom za naprej. Takšen preklic vpliva na dopustnost obdelave vaših osebnih podatkov po tem, ko nam ga izrazite. V kolikor obdelavo vaših osebnih podatkov opiramo na presojo interesov po črki f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP, lahko vložite ugovor zoper obdelavo. To je v primeru, če obdelava zlasti ni potrebna za izpolnjevanje pogodbe z vami. Pri uresničevanju takšnega ugovora vas prosimo, da nam predložite razloge, zakaj vaših osebnih podatkov naj ne bi obdelovali tako, kot smo jih doslej. V primeru vašega upravičenega ugovora preverimo dejansko stanje in bomo z obdelavo podatkov bodisi prenehali oz. jo bomo prilagodili ali vam posredovali nujne legitimne razloge, zaradi katerih bomo z obdelavo nadaljevali. Seveda lahko obdelavi vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja in analize podatkov kadarkoli ugovarjate. O vašem ugovoru zoper oglaševanje nas lahko obvestite z uporabo kontaktnih podatkov, navedenih v tej izjavi o varstvu podatkov.

 1. Pridobivanje osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani

4.1 Uporabniški podatki Če spletno stran uporabljate zgolj v informativne namene, torej če se ne registrirate ali nam ne posredujete drugih informacij, pridobimo samo podatke, ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Če si želite ogledati našo spletno stran, pridobimo naslednje podatke, ki jih potrebujemo s tehničnega vidika, da vam našo spletno stran prikažemo in zagotovimo stabilnost in varnost (pravna podlaga je črka f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP):

– naslov IP
– datum in ura povpraševanja
– vsebina zahteve (konkretna stran)
– status dostopa/statusna koda HTTP
– vsakokrat prenesena količina podatkov
– spletna stran, s katere prihaja zahteva (referrer URL)
– brskalnik – operacijski sistem in njegov vmesnik
– jezik in različica programske opreme brskalnika
– končna naprava
– ločljivost zaslona
– barvna globina zaslona
– podpora Flash
– podpora Javascript

4.2 Piškotki Dodatno k zgoraj navedenim podatkom se pri vaši uporabi naše spletne strani na vaš računalnik shranijo piškotki. Pri piškotkih gre za majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš trdi disk tako, da so dodeljene brskalniku, ki ga uporabljate, in s pomočjo katerih na mesto, ki je piškotek poslalo (v tem primeru k nam), pritekajo določene informacije. Piškotki ne morejo izvajati programov ali na vaš računalnik prenesti virusov. Služijo temu, da naredijo spletno ponudbo v celoti bolj prijazno uporabnikom in učinkovitejšo. Ta spletna stran uporablja naslednje vrste piškotkov, katerih obseg in način delovanja bo pojasnjen v nadaljevanju: Začasni piškotki se samodejno zbrišejo, ko zaprete brskalnik. Sem sodijo zlasti sejni piškotki. Ti shranijo tako imenovani sejni ID, s katerim se lahko različne poizvedbe vašega brskalnika pripišejo skupni seji. Na ta način je lahko vaš računalnik ponovno prepoznan, ko se vrnete na našo spletno stran. Sejni piškotki se zbrišejo, ko se odjavite ali zaprete brskalnik. Trajni piškotki se samodejno zbrišejo po določenem času, ki se lahko odvisno od posameznega piškotka razlikuje. Piškotke lahko v varnostnih nastavitvah vašega brskalnika kadarkoli zbrišete. Nastavitve vašega brskalnika lahko konfigurirate skladno z vašimi željami in npr. zavrnete sprejem piškotkov tretjih oseb ali vseh piškotkov. Opozarjamo vas, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani.

 1. Obdelava podatkov v sklopu storitev e-novičke in vzpostavitve stika

Poleg izključno informativne uporabe naše spletne strani vam nudimo različne storitve, ki jih lahko uporabite, če se zanimate zanje. V ta namen morate praviloma navesti nadaljnje osebne podatke, ki jih uporabljamo za opravljanje posamezne storitve. Za obdelavo podatkov delno vključujemo zunanje izvajalce storitev, na primer za pošiljanje novic. Te smo skrbno izbrali in jim posredovali naročilo ter se morajo držati naših navodil. 5.1 E-novičke Za prijavo na naše novice uporabljamo tako imenovani postopek dvojne privolitve (double opt-in). To pomeni, da vam po vaši prijavi pošljemo elektronsko pošto na naveden naslov elektronske pošte, v kateri vas prosimo za potrditev, da želite prejemati novice. Če vaše prijave ne potrdite v 14 dneh, bodo vaše informacije blokirane, nato pa samodejno izbrisane. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov. Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o izdelkih, oglaševalskih akcijah, zanimivih novic in tudi vabili za ankete za kupce. S prijavo na novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer unovčitev kuponov, izvedeni nakupi). Elektronska sporočila, poslana za analizo uporabniškega vedenja, vsebujejo spletne svetilnike oz. sledilne piksle, ki predstavljajo slikovne datoteke z enim pikslom, shranjene na naši spletni strani. Za analizo povežemo podatke, navedene v točki 4, in spletne svetilnike z vašim naslovom elektronske pošte in individualnim ID. S tako pridobljenimi podatki izdelamo personaliziran uporabniški profil, da novice prilagodimo vašim individualnim interesom. Pri tem evidentiramo, kdaj naše novice berete in na katere povezave v njih kliknete ter na podlagi tega sklepamo, kakšni so vaši osebni interesi. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Vaši podatki se shranijo za dobo odnosa z vami kot stranko. Vašo privolitev za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete in novice odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu z novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na kontaktne podatke, navedene v tej izjavi o varstvu podatkov. 5.2 Kontaktni formular Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov elektronske pošte, vaše ime in priimek, vaš naslov, vašo telefonsko številko in razlog ter komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

 1. Spletna analiza

Za analizo uporabe naše spletne strani in njeno optimizacijo uporabljamo različne storitve, ki delno uporabljajo piškotke in druge tehnologije. Če se ne strinjate z uporabo teh storitev, lahko tej obdelavi podatkov ugovarjate oz. v vašem brskalniku nastavite preprečitev shranjevanja piškotkov. Pri posameznih storitvah je navedeno, kako lahko podate ugovor. Z izvajanjem ugovora posamezni ponudniki ne obdelujejo več vaših podatkov za namene spletne analize. 6.1 Uporaba Google Analytics Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotki ustvarijo o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo. Če pa vklopite anonimizacijo naslova IP na tej spletni strani, Google vaš naslov IP v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le v izjemnih primerih se na strežnik podjetja Google v ZDA prenese celoten naslov IP in se tam skrajša. Po pooblastilu upravljavca te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za analizo vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani in za izvajanje drugih storitev za upravljavca spletne strani, povezanih z uporabo interneta. Naslov IP, ki ga vaš strežnik posreduje v sklopu Google Analytics, se ne združi z drugimi podatki podjetja Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme strežnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite, da Google evidentira in obdeluje podatke, ki jih je ustvaril piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=sl. Ta spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo »_anonymizeIp()«. Tako se v nadaljevanju obdelujejo skrajšani naslovi IP, s čimer je izključena določljivost posameznika. Če bi bila na podlagi podatkov, ki so bili pridobljeni o vas, možna povezava s posameznikom, je ta torej takoj izključena, osebni podatki pa so s tem nemudoma izbrisani. Google Analytics uporabljamo, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika. V izjemnih primerih, v katerih se osebni podatki posredujejo v ZDA, je Google podvržen zasebnostnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Pravna podlaga za uporabo Google Analytics je črka f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Informacije tretjega ponudnika: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, telefaks: +353 (1) 436 1001. Pogoji za uporabnike: https://policies.google.com/terms?hl=sl&gl=sl pregled varstva podatkov: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html in izjava o varstvu podatkov: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl.

 1. Storitve družbenih medijev

7.1 Vključitev storitev družbenih medijev Na tej spletni strani trenutno uporabljamo storitve video portala Youtube in portala Facebook. Ko obiščete našo spletno ponudbo in kliknete na logotip posamezne družbene storitve, boste preusmerjeni na vsakokratno zunanjo stran tega ponudnika omrežnih storitev. Če kliknete na enega od teh gumbov, medtem ko ste prijavljeni pri ponudniku, se lahko informacija, da ste obiskali našo spletno ponudbo, tam pripiše vašemu uporabniškemu računu. Če ste član posamezne storitve in ne želite, da družbena omrežja o vas zbirajo podatke prek spletne ponudbe in jih povežejo z vašimi članskimi podatki, se, preden kliknete na katerega od teh logotipov, odjavite pri Facebook, Twitter, Pinterest ali Youtube. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je črka f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Opozarjamo vas, da nam kot ponudniku te spletne strani ni znano, kakšna je vsebina posredovanih podatkov in na kakšen način jih ponudniki družbenih storitev uporabljajo. Več informacij o tem, kateri podatki se pridobijo ob priklicu storitev družbenih medijev pri Facebook, Twitter, Pinterest ali Youtube in kako se jih uporablja, je vsebovanih v posameznih izjavah o varstvu podatkov na:

Facebook
Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto CA 94304, ZDA https://sl-si.facebook.com/about/privacy/

Youtube
Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View CA 94043, ZDA https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl

Twitter
Twitter Inc. 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco CA 94107, USA https://twitter.com/en/privacy

Pinterest
Pinterest Europe Ltd. Palmerston House, 2nd Floor Fenian Street Dublin 2, Ireland https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

7.2 Vključitev Google Maps
Na tej spletni strani uporabljamo ponudbo Google Maps. Tako lahko interaktivne zemljevide prikažemo neposredno na spletni strani in vam omogočimo udobno uporabo funkcije zemljevidov. Ko obiščete spletno stran, Google prejme informacijo, da ste priklicali ustrezno podstran naše spletne strani. Poleg tega se posredujejo podatki, navedeni v točki 4 te izjave. To se zgodi neodvisno od tega, ali obstaja uporabniški račun Google, prek katerega ste prijavljeni, ali uporabniški račun ne obstaja. Če ste prijavljeni na Google, se vaši podatki pripišejo neposredno vašemu računu. Če ne želite, da se pripišejo vašemu profilu na Google, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti. Google vaše podatke shrani kot uporabniške profile in jih uporablja za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali potrebam prilagojeno oblikovanje svoje spletne strani. Takšna analiza se opravi zlasti (celo za neprijavljene uporabnike) za potrebam prilagojeno oglaševanje in obveščanje drugih uporabnikov družbenih omrežij o vaših aktivnostih na naši spletni strani. Zoper oblikovanje teh uporabniških profilov imate pravico ugovora, za njeno uveljavljanje pa se morate obrniti na Google. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je črka f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Nadaljnje informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in njihovi nadaljnji obdelavi s strani dodatnega ponudnika najdete v izjavah o varstvu podatkov, ki veljajo za posameznega ponudnika. Tam prejmete tudi dodatne informacije o vaših tovrstnih pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl. Google vaše osebne podatke obdeluje tudi v ZDA in je podvržen zasebnostnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

 1. Nadaljnje informacije

8.1 Zaščita mladoletnih oseb Otroci in mladostniki do 18. leta nam brez vednosti staršev ali skrbnikov naj ne bi posredovali osebnih podatkov. Osebnih podatkov od otrok in mladostnikov ne zahtevamo namensko in jih ne zbiramo zavestno ter jih ne posredujemo tretjim osebam. 8.2 Povezave na druge spletne strani Naša spletna ponudba vsebuje povezave na druge spletne strani. Te povezave so praviloma označene kot takšne. Na spoštovanje določb o varstvu podatkov na povezanih spletnih straneh nimamo vpliva. Zato vam priporočamo, da se tudi na drugih spletnih straneh pozanimate o vsakokratnih izjavah o varstvu podatkov. 8.3 Kontaktne informacije Privolitev za obdelavo vaših podatkov lahko kadarkoli z učinkom za naprej prekličete tudi prek naslednjih kanalov: e-pošta: info@sola-zelisc.si e-novičke: Klik na povezavo za odjavo v novicah po pošti: Zeliščna kmetija Hanuman, Konjšica 20, 1272 Polšnik 8.4 Spremembe te izjave o varstvu podatkov Stanje izjave o varstvu podatkov je označeno z navedbo datuma spodaj. Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu podatkov kadarkoli spremenimo z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni izjavi o varstvu podatkov.

Stanje izjave o varstvu podatkov: maj 2020

V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov na www.sola-zelisc.si je ponudnik dosegljiv na kontaktnih naslovih:
Telefon: 041 979 373
E-naslov: info@sola-zelisc.si
Kontaktna oseba: Monika Mulej

Optimized with PageSpeed Ninja