Festival nabiralništva 2024 – voden ogled po naši kmetiji 1.6.2024

Nalaganje Dogodki

Festival nabiralništva se v Sloveniji odvija drugo leto in je odlična priložnost, da si pridobite nova znanja. 

Na njihovi spletni strani festivalnabiralnistva.si so objavljeni posnetki brezplačnih predavanj o nabiralništvu. Glavnina festivala pa je sobota 1.6., ko bodo različne delavnice širom Slovenije. V nedeljo 2.6. pa se vsi skupaj srečamo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Vabljeni na našo delavnico in sicer:

Delavnica bo potekala na ekološki zeliščni kmetiji Hanuman. Ker gre za biotsko neokrnjen kotiček, na njej raste veliko samoniklih divjih rastlin, hkrati pa imajo tam tudi velik ekološki zeliščni vrt. Imeli boste možnost spoznati tako divje rasle rastline, kot tudi številna gojena zelišča.

“Sva velika ljubitelja narave in zelišč. Na najini ekološki kmetiji, ugnezdeni sredi strmega pobočja, že več kot 15 let gojiva raznolike zdravilne rastline in spodbujava široko biotsko pestrost. Najin zeliščni vrt se ponaša s številnimi sortami zelišč, ki so skrbno negovana in ekološko pridelana. V tem čistem naravnem okolju vneto izdelujeva tinkture, mazila in čaje iz svojih domačih zelišč. Pomembno nama je tudi, da na najinih delavnicah in ogledih kmetije izobražujeva druge o uporabi zelišč ter tako deliva svoje znanje in strast. Vabljeni na voden ogled najinega cvetočega zelenega zatočišča, kjer boste lahko doživeli pristno izkušnjo zeliščarjevega življenja in spoznali pestro paleto zdravilnih rastlin.”

 

prijava tukaj

Optimized with PageSpeed Ninja